Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,
φίλες και φίλοι,

Πρόεδρος 15ου

είναι τιμή και χαρά μου να σας προσκαλέσω στο 15ο Επειακό Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αίγλη του Ζαππείου.

Το 15ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο είναι μια διοργάνωση της Εταιρείας Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.) και για 9η συνεχή χρονιά έχουμε με την πολύτιμη στήριξη της Ορθοδοντικής Εταιρείας Κύπρου (Ο.Ε.Κ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Γλωσσικής Ορθοδοντικής.

Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο είναι επετειακό καθώς γιορτάζουμε τα 30+1 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Εταιρείας Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.) στα ορθοδοντικά δρώμενα της χώρας μας και οχι μόνο. Στο συνέδριο αυτό έχουν προσκληθει ως ομιλητες συνάδελφοι διακεκριμένοι παγκόσμια είτε ως κλινικοί είτε ως ακαδημαικοι-ερευνητές. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι Drs Luis Carrière, Maria Csillag, Ki Beom Kim, Björn Ludwig, Huan Carlos Pérez Varela, Nikhilesh Vaid.

Το προσυνεδριακό σεμινάριο έχει τίτλο «Αντιμετώπιση εγκλείστων κυνοδόντων & περιπεπλεγμένων περιπτώσεων εφήβων με νάρθηκες» και θα παρουσιασθεί από τον Dr David Couchat την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ το μετασυνεδριακό σεμινάριο με τίτλο «Μίνι εμφυτεύματα: Από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση ή επιστροφή στο μέλλον!» και θα παρουσιαστεί από τον Dr. Björn Ludwig την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Πιστοί στην παράδοση, το Συνέδριο της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. με την υποστήριξη της Ο.Ε.Κ. και της ΕΛ.Ε.Γ.Ο. αφιερώνεται στην ανάδειξη επιστημονικων-κλινικών εργασών συναδέλφων, μέσα απο ανακοινώσεις και επιτοίχιες παρουσιάσεις που αποτελει και την αιχμή του συνεδρίου μας κάθε φορά, επίσης αναδεικνύει τον καίριο ρόλο των βοηθών οδοντιατρείου εντάσσοντας στις παρουσιάσεις κλινικό σεμινάριο ειδικά για βοηθούς.

Το συνέδριο πλαισιώνει μια ευρεία και πλούσια έκθεση ορθοδοντικών και οδοντιατρικών προϊόντων, ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου, έτσι ώστε να δίνεται απρόσκοπτα η δυνατότητα επισκέψεων στους συναδέλφους.

Το 15ο επετειακό Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αίγλη του Ζαππείου, δίπλα στο φημισμένο και ιστορικό κτήριο του Ζαππείου. Η Αίγλη βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και μόλις 25 λεπτά από το αεροδρόμιο με το ΜΕΤΡΟ. Σε απόσταση αναπνοής από το Ζάππειο βρίσκεται η Ακρόπολις, το Μουσείο της Ακροπόλεως, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, η παραδοσιακή Πλάκα με τις ταβέρνες της αλλά και ο εμπορικός και trendy δρόμος της Ερμού και η αγορά του Κολωνακίου. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν επίσης πολλά και σημαντικά μουσεία καθώς και φημισμένα εστιατόρια και καφέ.

Το επετειακό μας συνέδριο τιτλοφορείται «Επιστροφή στο μέλλον». Η Ορθοδοντική, μία από τις παλαιότερες ιατρικές ειδικότητες, μετράει πάνω από 120 χρόνια ζωής. Τα πολύ επιτυχημένα συνέδρια της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε., ξεπέρασαν ήδη τα τριάντα χρόνια. Με συσσωρευμένη πλέον επιστημονική γνώση και πείρα ανακαλύπτουμε ξανα τα σοφά επιστημονικά ευρήματα των μεγάλων δασκάλων της Ορθοδoντικής και αντικρύζουμε την επιστήμη μας με νέα ματιά. Και κατά τον Τ.Σ. Έλλιοτ στα Κουαρτέτα του, «We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time». Αυτά θα συζητήσουμε στο επετειακό μας συνέδριο.

Σας περιμένουμε λοιπόν.

Γιατί το 15ο Συνέδριο θα κεντρίσει το επιστημονικό σας ενδιαφέρον, θα ανασκαλέψει μνήμες τριάντα χρόνων για τους παλιούς και θα διδάξει πολλή πείρα στους νεώτερους.

Και επιπλέον θα μας φέρει πάλι κοντά να μιλήσουμε για ορθοδοντική, κλινική πράξη, επιστήμη, επιτυχίες, αποτυχίες, αλλά και άλλα πολλά κοινά στη διάρκεια του συνεδρίου και του πολιτιστικού προγράμματος που οργανώσαμε για σας.

Υπόσχεση! Το 15ο Συνέδριο της Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. με τη συνεργασία της Ο.Ε.Κ. και της ΕΛ.Ε.Γ.Ο. να σας μείνει αξέχαστο!

 

Καθ. Έφη Μπάσδρα

Πρόεδρος 15ου Π.Ο.Σ.

Copyright 2018 15ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο.
Designed by PlanTech